Kiezen voor duurzaam!

Duurzaamheid wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit en belang. De manier waarop we energie opwekken, maakt hier een belangrijk deel van uit. Er zijn verschillende manieren om je huis duurzaam te verwarmen, zonder een hoger prijskaartje dan een minder duurzame keuze. Daarnaast steunt de overheid de keuze voor groene energie door diverse voordelen en premies toe te kennen.

Welke duurzame keuzes kan je maken?

 • Warmtepompen
  Een warmtepomp brengt warmte aan door gebruik maken van de omgeving: lucht, grond of water. Welke optie het beste is, hangt af van je omgeving. Dit maakt het een enorm milieuvriendelijke optie om jouw woning te verwarmen – de energie wordt gewoon uit de natuur gehaald! In vergelijking met een gewone gasketel krijg je tot 40% minder CO2 emissie.
 • Warmtepompboiler
  Een warmtepompboiler is een specifiek soort warmtepomp dat omgevings- of ventilatielucht in de woning gebruikt om water te verwarmen. Je verbruikt tot driemaal minder dan met een traditionele boiler. Bovendien kan je zonnepanelen aansluiten op je warmtepompboiler. Die leveren de elektriciteit die nodig is om de boiler te doen werken, wat nog beter is voor het milieu.
 • Warmtekrachtkoppeling
  Een warmtekrachtkoppeling (wkk) produceert gelijktijdig warmte en elektriciteit op basis van één brandstof. Zo daalt het brandstofverbruik tot wel 20% in vergelijking met het apart opwekken van elektriciteit en warmte. Het resultaat? Een lagere CO2-uitstoot én een lagere factuur.
 • Zonneboiler
  Een zonneboiler is een duurzame, aanvullende verwarming. Net zoals bij zonnepanelen worden de zonnecollectoren geïnstalleerd op het dak en vangen ze op die manier de warmte van de zon op. In de zomermaanden kan een zonneboiler genoeg warmte absorberen om in te staan voor de volledige verwarming van water in je huis.

Krijg ik een overheidspremie bij de installatie van mijn voorkeur?

Kies je voor één van deze duurzame energieoplossingen, dan ga je zuinig om met energie: je betaalt minder en het is beter voor het milieu. Maar het kan je nog een bijkomend voordeel opleveren. Afhankelijk van welke optie je kiest, kom je in aanmerking voor diverse premies. Zo krijg je van de netbeheerder een premie als je een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler installeert. Heb je hier verdere vragen over? Neem contact op en we helpen je graag verder!