Goede ventilatie = gezonde binnenlucht!

Voor een gezonde binnenlucht in je woning, is een goede verluchting noodzakelijk. Door het steeds beter isoleren van woningen, kan verse lucht niet meer langs kieren en spleten naar binnen. Vocht of schadelijke stoffen geraken ook niet uit het huis.

Een goede ventilatie is nodig voor je eigen gezondheid én die van je woning. Ventilatie brengt verse lucht naar binnen en voert vocht en vuile lucht naar buiten. Zo vermijd je huisstofmijt, schimmelgroei en geurtjes in je huis en krijg je zelf niet te kampen met hoofdpijn, misselijkheid, allergieën of zelfs vergiftiging.

Ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem werkt door vuile lucht af te voeren in ruimtes zoals de badkamer en het toilet, en verse lucht toe te voeren in onder andere de woonkamer en de slaapkamer. Dit kan natuurlijk (via regelbare afvoeropeningen) of mechanisch (via ventilatoren). Henvo werkt met volgende systemen: C en D.

  • Systeem C
    Bij systeem C is de toevoer natuurlijk en afvoer mechanisch. De afvoer gebeurt hier al dan niet vraaggestuurd C+ (in tegenstelling tot het gewone systeem C), dus alleen waar en wanneer het nodig is. Als het systeem geen te hoge vochtigheid of geurtjes detecteert, voert het minder lucht af.
  • Systeem D
    Dit systeem verloopt volledig mechanisch en bestaat uit 2 ventilatoren. Hierdoor is het systeem heel regelbaar. Systeem D staat ook gekend als balansventilatie. Het grote voordeel is het rendement dat je wint. De koude buitenlucht wordt al opgewarmd door de warmtewisselaar alvorens ze in de vertrekken wordt geblazen.

Welke ventilatie voor jouw woning?

Afhankelijk van jouw woning zijn verschillende modellen van ventilatie mogelijk: wand- of plafondmodellen of modellen die niet zichtbaar zijn in de ruimte. We kijken samen met jou wat er het beste past in jouw woning. Henvo werkt met kwalitatieve toestellen van Vasco, Renson en Zehnder.

REALISATIES VENTILATIESYSTEMEN